Past Concerts (2017)

Christmas Concert, Royal Theater, Pátra ( December 2017 )

23rd of December 2017, Patra, Greece
Christmas concert.
Royal Theater

Concert in Patras (October 2017)

Also i will present a new composition of mine for solo violin, based on those two Greek composers

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Δ. Λιάλιος – Α. Νεζερίτης και η μουσική κίνηση της Πάτρας την εποχή εκείνη”. Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, 8.30μ.μ.
Αίθουσα Συναυλιών Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, διοργανώνει, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 στις 8.30μ.μ εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο των συνθετών Δημήτρη Λιάλιου (Πάτρα 1869 – Αθήνα 1940) και Ανδρέα Νεζερίτη (Πάτρα 1897 – Αθήνα 1980).
Για τον Δ. Λιάλιο και τον Α. Νεζερίτη θα μιλήσουν ο μουσικογράφος – κριτικός – ερευνητής Θωμάς Ταμβάκος και ο θεολόγος – μουσικός Παναγιώτης Ανδριόπουλος, με παράλληλη αναφορά στη μουσική κίνηση της Πάτρας εκείνη την εποχή.
Η εκδήλωση θα υποστηριχθεί με προβολή υλικού εποχής. Έργα των δύο συνθετών θα ερμηνεύσουν οι σολίστ πιάνου Σπύρος Κουτσουβέλης και Τίμος Γεννάτος και η σολίστ βιολιού Τάνια Σικελιανού η οποία θα παρουσιάσει επίσης το έργο της “ΝΕ-ΛΙΑ” για σόλο βιολί πάνω σε θέματα των Νεζερίτη και Λιάλου (ανάθεση του Α.Ε.Μ.Θ.Τ.).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της “Φιλαρμονικής” (Ρήγα Φερραίου 7 – Πάτρα) με ελεύθερη είσοδο.

KOZANI INTERNATIONAL MUSIC SEMINARS (21-31 August, 2017), Kozani

I am very happy to announce that I will participate in the KOZANI INTERNATIONAL MUSIC SEMINARS

Είναι μεγάλη χαρά που συμμετέχω με ρεσιτάλ και masterclass στο 17ο Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης. 21-31 Αυγούστου. Καλλιτεχνική Διεύθυνση Δ. Μαλλούχος. Διοργάνωση ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Αίτηση εγγραφής και πληροφορίες στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ

For more information visit: https://kozanimusic.com/

Summer Music Festival of Zakynthos 2017, ASTOR PIAZZOLLA: THE LEGEND OF TANGO (August 2017)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ‘ΑΣΤΟΡ ΠΙΑΤΣΟΛΑ: Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟΥ ΤΑΝΓΚΟ’

ASTOR PIAZZOLLA: THE LEGEND OF TANGO
Συναυλία – αφιέρωμα στο δημιουργό του tango nuevo και έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς – συνθέτες της Αργεντινής. Διασκευές για βιολί και πιάνο των δημοφιλέστερων τάνγκο του βασιλιά του είδους. Ερμηνεύουν: Σικελιανού Τάνια – βιολί, Αναστόπουλος Δημήτρης – πιάνο. Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου Σάββατο 12 Αυγούστου ώρα 21:30. Είσοδος ελεύθερη. Διοργάνωση: Δήμος Ζακύνθου.

ΒΙΟΛΙ: Τάνια Σικελιανού – ΠΙΑΝΟ: Δημήτρης Αναστόπουλος
Οι καταξιωμένοι μουσικοί Σικελιανού Τάνια και Αναστόπουλος Δημήτρης παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στο διάσημο συνθέτη Άστορ Πιατσόλα και τα φλογερά αργεντίνικα τανγκό του. Μουσική που συγκινεί, συναρπάζει, ξεσηκώνει το κοινό, εξαίσιες διασκευές των πιο γνωστών τανγκό όπως τα Adios Nonino, Oblivion, Café-1930 κ.α. Έντονος ρυθμός και παθιασμένες μελωδίες ενώνονται χαρίζοντας πλούσια συναισθήματα στο ακροατήριο.

Τα δημοφιλή και περιζήτητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τάνγκο του Astor Piazzolla θα παρουσιάσουν οι δύο καλλιτέχνες το Σάββατο 12 Αυγούστου ώρα 21:30 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζακύνθου. Είσοδος ελεύθερη.

Ερμηνεύουν: Σικελιανού Τάνια – βιολί, Αναστόπουλος Δημήτρης – πιάνο. Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζακύνθου Σάββατο 12 Αυγούστου ώρα 21:30. Είσοδος ελεύθερη.
http://www.zakynthos.gov.gr/grafeio-tipou/deltia-tipou/festibal-zakynthoy-2017.html

Seminars,lessons,concerts, Thessaloniki (July 2017)

Είναι μεγάλη χαρά που συμμετέχω με ρεσιτάλ και masterclass στον 7ο Διεθνή Μουσικό Μηνα, 19-20 Ιουλίου…
Με καλλιτεχνική διεύθυνση τον Σωτήρη Δεσπότη.
Πληροφορίες στο www.conservatoire.gr
Sotiris Despotis
12 July at 14:32 ·

Η διδακτική μου και συνθετική μου δραστηριότητα για την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-7 τερματίζει με μία συναυλία σύγχρονης μουσικής που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη. (Ωδείο Βορείου Ελλάδος 20.30). Θα έχω τη χαρά και την τιμή να παρουσιάσουν τα έργα μου δύο μουσικές προσωπικότητες που κατέκτησαν την παγκόσμια μουσική σκηνή. Ο Βασίλης Βαρβαρέσος Vassilis Varvaresosθα ερμηνεύσει το έργο μου Metallaxi για σόλο πιάνο και η Tania Sikelianou το έργο μου Anazitis

 

i για σόλο βιολί.Θερμότατες ευχαριστίες στους ερμηνευτές!!!

Summer HIppokratia Festival Kos, Concert with Tania Sikelianou and her students (July 2017)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Συναυλία με τίτλο «Οι Μικροί Σολίστες» με την Τάνια Σικελιανού

Πρώην Εβραϊκή Συναγωγή

Ώρα έναρξης: 20:00

 

 

 

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Καταχειροκροτήθηκαν οι (ηρωικοί) σολίστες της Τάνιας Σικελιανού στην κατάζεστη πρ. Εβραϊκή Συναγωγή Κω

Greek composer’s Union: Goethe-Institute ( March 2017)

13th of March, 20:30pm.
Compositions by T.Antoniou, P.Boulez, K.Stockhauzen….
For more info:
https://www.goethe.de/ins/gr/el/ver.cfm?fuseaction=events.detail&event_id=20939641

 

 

 

Duo for Violin and Horn,Conservatory Filippos Nakas, Athens (February 2017)

Το ντούο δημιουργήθηκε από τις δύο καταξιωμένες σολίστ με στόχο να υπηρετήσει τον ασυνήθιστο συνδυασμό βιολιού – κόρνου, που δημιουργεί ένα εξόχως πρωτότυπο και ξεχωριστό άκουσμα στο χώρο της μουσικής δωματίου. 

Στη συναυλία τους οι δύο σολίστ θα ερμηνεύσουν σύγχρονα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, αλλά και έργα που γράφτηκαν πολύ πρόσφατα. Κάποια από αυτά παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και κάποια άλλα παρουσιάζονται σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση.
Η σταδιακή εξέλιξη στα ηχοχρώματα και τις τεχνικές των δύο οργάνων διαγράφεται ολοκάθαρα μέσα από το πρόγραμμα της βραδιάς και εισφέρει αριστοτεχνικά στη συμπλήρωση του παζλ της φιλολογίας των έργων για βιολί και κόρνο.

Πρόγραμμα
Tάνια Σικελιανού: Introduction II: for horn and violin (Πρώτη Παρουσίαση) / Olivier Messiaen: Appel Interstellaire / Ίωνας Μαρμαρινός: Dance fragments of a windy Three (Πρώτη Παρουσίαση) / Howard J. Buss: Fables from Aesop (Ελληνική Πρεμιέρα) / Idin Samini Moakham: Ludus Consonus VI – Dedicated to Tania Sikelianou / Sigurd Berge: Ηorn call / Αlfred Schnittke: for solo violin / Νικολέτα Χατζοπούλου: Escape (Ελληνική πρεμιέρα) / Νίκος Χαριζάνος: Novel for horn (Πρώτη Παρουσίαση) / Ιάννης Ξενάκης: MIKKA / Τάνια Σικελιανού: Finale: for horn and violin (Πρώτη Παρουσίαση)

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Πατρινοί Συνθέτες/Πατρινοί Ποιητές, An Art, Athens (February 2017)